Så roligt att testa något nytt!
Denna gång så hade sambon sett på Trädgårdstider när dom gjorde egen pasta.
Så vi bestämde oss för att testa.
Recept (4-5 port):
3 dl durumvete
3 dl vetemjöl
4 ägg ( för oss blev det 6 ägg)
1 - 2 tsk salt.
Blanda ihop alla torra indgredienser sen knäcker du i äggen och knådar ihop degen. Vid 4 ägg så var vår deg jättehård och torr. Gick knappt att få ihp den. Tog ett ägg till och det blev mkt lite skillnad, degen var stenhård. Sen kollade vi svt play för att se hur Tareqs deg såg ut och kom fram till ett ägg till.
Nu blev degen ganska kladdig så jag strödde på nån matsked med vetemjöl , sen lindade jag in den i plastfolie för att låta degen vila 30 min.
Sen tog vi ut degen, delade i 5 bitar och plattatde ut den med handen till en avlång platt kaka. Sen kavlade vi den superduper tunn. Vi hade kunnat kavla den ännu tunnare! Använd mjöl så att det inte klibbar. Degen är mkt hanteringsvänlig den känns seg, går att lyfta och behandla utan att pastan går av!


När vi ansåg att degen var nog tunn, mjölade vi ytan och vek vi ihop den på mitten och på mitten igen. Sen rullade vi på slutet. Där efter skar vi tunna remsor.
När pastan var skuren så skakade vi av mjölet och la pastan åt sidan i väntan på att köttfärssåsen skulle bli klar.
Vi kokade sen pastan i 5 minuter (i Tareqs recept säger dom 2 min). Smaka på pastan när ni kokar så ni får den i den konsistens ni vill ha. I och med att vi först efteråt insåg att vi hade kunnat kavla ännu tunnar så fick koktiden bli lite längre.
Om man vill så kan man frysa färsk pasta, då är det lämpligt att man förpackar pastan i portionsstorlek. Sen när man ska koka den så lägger man den frusen i kokande saltat vatten! Då blir resultatet bäst. Man kan även testa att torka pastan, det har jag aldrig testat själv. Det känns ju lite utrymmeskrävande dock!
VI KOMMER GÖRA PASTA IGEN!