Sista dagen innan semestern...

... i morgon är det sista dagen innan semestern... 
Så sjukt. Det är drygt 5 månader sedan jag hade semester i Mexico och sen jobbade jag typ en vecka och började sen på mitt nya jobb 20 februari. Så den 20 juli har jag varit anställd på mitt nya jobb i 5 månader. 
Känns jättekosnstig när jag skriver ner det. 
 
Nu blir det 4 veckor ledigt, med massor med nya upplevelser och för hoppningsvis sol och värme. 
 

Aubergine ...

Jag har fått lite dille på Aubergine! Vilken fantastik grönsak! 
Jag använder den på lite olika sätt men den senaste varianten är fylld.
 
Fylld aubergine (4 portioner)
2 st Aubergine 
2 klyftor Vitlök
1 tsk Rapsolja
1 Lök
2 paprikor 
200 g köttfärs (valfritt om man vill ha nöt, kyckling eller älg) 
200 g korssade tomater,
2 msk Ströbröd 
1 msk Timjan, gärna färsk hackad
1 msk Basilik, gärna färsk, hackad
2 dl riven ost (lagrad) 
2 dl Grönsaksbuljong
1 knippe Persilja
 
Dela auberginerna på längden. Salta och låt dem stå 30 minuter. Skölj dem och krama försiktigt ur vattnet.
Finhacka löken och strimla paprikorna.
Gröp ur innanmätet på auberginerna och hacka det fint.  
Stek färsen och auberginhacket i oljan, tillsätt även lök och en paprika efter en stund.
Hacka och strö över timjan och basilika samt krydda med salt och peppar.
Låt det småkoka ca 30 minuter under lock.
 
Häll därefter i krossade tomater, ströbröd, persilja och hälften av osten.
Lägg auberginhalvorna i en ugnform och fyll dem med röran. Strö över resten av ost och paprika. Slå på buljong. Gratinera i ugn i 225° ca 30 min.
Servera med en sallad och tzatsiki
 
 
 
Taggar: aubergine, mat, nyttigt;

Mumsig mat att äta direkt eller i matlådan!

Har hittat världens enklaste maträtt... går att äta både varm och kall och den går att variera. 
 
Mex-inspirerad kyckling
Kycklingfileér delar dem på mitten så de blir tunna. Kryddar dem efter smak och låter dem dra åt sig kryddorna så det får ordentligt med smak. (Jag använde mexinspirerade kryddor och lime). 
Gör jag detta med 4 kycklingfleer så får jag 8 bitar kyckligfile som är lätt att steka eller som jag gjorde grilla. 
 
Innan grillningen så penslar jag med lite olja så att de inte fastnar så lätt. 
När de är färdiggrillat strimlar jag fileerna i lagoma bitar. 
 
Ett tortillabröd eller ett libabröd fyller med sallad - jag blandar alla sorters sallad som jag har i växthusetruccola och krispsallad och rödsallad mm. Sen tar jag även koriander, basilika och persilja som oxå finns i växthuset! . Gör en guacomole med avokado, lime och vitlök. Feta ost och lite bönor. Tomater och peperoni samt lite salsa.
Sen tar jag en av de 8 bitarna kycklingfile som är strimlad förstås. 
 
Detta räcker till en lunch för mig och passar perfekt i min matlåda!
Så fantastikst gott!
Taggar: kyckling, mex-mat;