Jag älskar ju att experimentera och testa nya saker...

... när det handlar om matlagning. 
Så därför blir det ofta mer matlagning på helgerna då man har tid och ork. Idag har jag dock testa att göra: 
 
Potatis- och köttfärsrulle (4 portioner)
  • 4 normalstora potatisar
  • 300 gram nötfärs
  •  1 förpackning krossade tomater
  • 250 gram spenat/babyspenat
  • 1 morot
  • 1/2 gul lök
  • 2 stjälkar selleri 
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Tillbehör (valfritt)

  • Parmesanost
  • Hushållsost
Sätt ugnen på 180 grader. Skala potatisen och skär i tunna skivor. Lägg på bakplåtspapper tillsammans och ställ in i ugnen i 20 minuter. Strö parmesanost över potatisen om önskas.
 
Häll en skvätt olivolja i en stekpanna. Fräs lök, morot och selleri i 1-2 minuter och tillsätt sedan färsen.

Låt färsen få lite färg och tillsätt sedan  krossade tomater. Krydda med salt och peppar och koka upp.

 Ta ut potatisen och täck med spenaten. Lägg därefter på färsen och fördela med en slev. För en större ost-upplevelse, lägg sex skivor hushållsost över färsen.

Med hjälp av bakplåtspappret, rulla ihop potatisblandningen till en avlång rulle. Låt bakplåtspappret ligga kvar runt om och baka i ugnen på 180 grader i 15 minuter.

Serverad anrättningen med en rejäl sallad. 

  (null)


 

 

 


Kommentera inlägget här :