
Utöver detta så menar dom som kan och vet att vakuumförpackningen bevarar både smak och konsistens bättre, detta bidrar således också till en mer smakrik upplevelse och slutresultat.
Har jag testat då? Ja ja men, det har jag. Förra helgen så testade vi genom att "sous videa"entrecote i 56 grader i 1,5 timme. Köttet blev så där perfekt genomrosa - för mig som vill ha medium!! När vi tog ut köttet från vakumpåsen så hade vi hettat upp stekpaannan ordentligt och fräste snabbt på varje sida för att få stekyta!
Så fantastiskt... Nu ska vi bara testa nästa grej, lamm. Hitade även ett recept på potatismos som såg mkt intresant ut. Problemet blir nu bara att jag kanske måste skaffa mig en till sån där mackapär.
Uppdatering: 20.35Testade att göra potatismos i kväll! Alltså guuud vilket moooos! Jag älskar potatismos sen tidigare med detta!
800 g Mandelpotatis, 1 vitlöksklyfta, en kvist rosmarin, en klick smör, 1 dl grädde, salt. Vakumpackat och kört i 90 grader i 2 timmar! Vispde den slät!!! Alltså lyxpottimos!
Alltså mums!