Bara för att...

(null)

För massor med år sedan så var jag på en föreläsning, vad den i grunden  handlade om kommer jag inte ihåg, men en sak fastnade... Föreläsaren pratade bland annat om att varje person  har ett eget val. Att varje dag är ny o att varje dag väljer du vad den ska  fyllas med. 
Du kan fylla den med trötta suckar o sura miner, eller glada hejarop o leenden. 

Den egna inställningen till dagen påverkar stort om dagen blir bra eller dålig. 

Så föreläsaren sa i stället för "Ha en bra dag" 
—> "Se till att skapa dig en bra dag" 

Jag är en människa med humör, jag har ofta en bestämd åsikt o jag säger vad jag tänker o tycker. Jag kan bli arg ledsen orolig, lika fort som jag kan bli glad, sprallig o lugn. Jag har varit med om mkt jobbigt i livet, sånt som är svårt att påverka. Vissa dagar är ju bara sånna som man helst hade velat slippa. Jag har kämpat för att komma dit jag är idag.

Men nu försöker jag möta varje dag med ett 😊 Jag försöker visa världen att detta är en ny dag som ska fyllas med bra saker! 
Min inställning är att jag kan göra min dag till något bättre, möter jag mina medmänniskor med ett leende o säger något snällt så ger jag dem energi till att gå med lite lättare steg!

Var kom detta i från nu då  tänker ni nu? 
Ja det är ju så att ibland måste vi påminna oss själva. Vi alla är ansvariga för vad vi fyller vårt liv med! Positiv inställning -bra dag. Negativ inställning - dålig dag. 
Sen händer det ju saker, som vi inte kan påverka själva. Ibland blir det så kallade "dikeskörningar" Men lägg inte fokusen där! 

Se i stället till att skapa dig en bra dag - det är en god början till fortsättningen. 

Nu är denna sommarsemester...

... över för denna gång- nästan. Jag började med att ta ledig på onsdag för då tänker jag mig ut på en tur! 
Denna semester har tagit mig och J över hela landet. Kiruna-Ystad. Vi har trocklat oss genom landet och vi har besökt så många fina platser. 
Vi har varit ute på båtturer- vi har sett vackra himlar och massor med blommor...
  
Vi har besökt loppisar och vi har verkligen försökt se oss omkring i vårt avlånga land. 
 
 
Vi har upptäckt så många fina nya platser. 
 
Att resa med husbil har varit bättre än jag väntade mig. OCh det har lett till att vi har cyklat mer än vi normalt gör. 
Vi har ätit gott och vi har utforskat. 
 
Vi hade not inte trott att vi skulle hinna med allt vi gjort. 
 
Och äntligen lyckade vi hitta kantareller!
 
Efter att ha varit hem en kortis så åkte vi även ner till Luleå en sväng. Plockade blåbär, smakade åkerbär och plockade lite svamp. Vi träffade givetvis mina barn och fick massor med myggbett!
 
Väl hemma igen så blev det kräftskiva och genomgång av växthuset! Vår växthusvakt har fått njuta av jordgubbar under de veckor vi varit borta, men det verkar vara först nu resten kommer!