Aubergine ...

Jag har fått lite dille på Aubergine! Vilken fantastik grönsak! 
Jag använder den på lite olika sätt men den senaste varianten är fylld.
 
Fylld aubergine (4 portioner)
2 st Aubergine 
2 klyftor Vitlök
1 tsk Rapsolja
1 Lök
2 paprikor 
200 g köttfärs (valfritt om man vill ha nöt, kyckling eller älg) 
200 g korssade tomater,
2 msk Ströbröd 
1 msk Timjan, gärna färsk hackad
1 msk Basilik, gärna färsk, hackad
2 dl riven ost (lagrad) 
2 dl Grönsaksbuljong
1 knippe Persilja
 
Dela auberginerna på längden. Salta och låt dem stå 30 minuter. Skölj dem och krama försiktigt ur vattnet.
Finhacka löken och strimla paprikorna.
Gröp ur innanmätet på auberginerna och hacka det fint.  
Stek färsen och auberginhacket i oljan, tillsätt även lök och en paprika efter en stund.
Hacka och strö över timjan och basilika samt krydda med salt och peppar.
Låt det småkoka ca 30 minuter under lock.
 
Häll därefter i krossade tomater, ströbröd, persilja och hälften av osten.
Lägg auberginhalvorna i en ugnform och fyll dem med röran. Strö över resten av ost och paprika. Slå på buljong. Gratinera i ugn i 225° ca 30 min.
Servera med en sallad och tzatsiki
 
 
 
Taggar: aubergine, mat, nyttigt;

Kommentera inlägget här :